Çocuklar İçin Kahvaltı Tabağı Fikirleri

KAHVALTI FİKİRLERİ 

Her annenin en büyük arzularınden biridir çocuklarının iştahla ve severek yemek yemesi. Bunu sağlamanın en basit ve keyifli yolu ise yemeğin hem tadının, hem de görüntüsünün çocukları tarafından beğenilmesidir. Besinlerin tatları gereği çocuklar her yemeğin tadını sevmezler ancak en azında görüntüsü ona cazip gelirse o yemeği de isteyerek yiyebilirler. Şimdi size çocuklarınız için yemek tabağı süslerken yapmanız gerekli olanlarin püf noktalarını vereceğiz.

Tabaklar iki ana şekilde süslenir;

             Bunlardan birincisi çoğu malzemeyi kullanarak bir görsel oluşturmaktır. Küçük malzemelerle büyük görsel yapmak gibidir. Yemek tabağı sizin görsel kağıdınız, besinler ise yapbozunuzun parçalıdır. Bu parçalı birleştirişiniz ve ana görsel ortaya çıkar. Bu süsleme türünde en önemli etken hayal gücü ve tabağı hazırlayacağınız kişinin sevdikleridir. Besinleri ya doğrudan, veya onlara da biçim vererek kullanabilmeniz mümkün.

             İkinci yol ise ana bir malzeme seçmek ve ona biçim vermektir. Büyük bir malzeme seçilir, onun üzerinde oynama yapılır, diğer besinler ana malzeme üzerinde kullanılır ve yalnızca ana malzemeyi destekler. Bu tür süsleme sanatı biraz zahmetlidir ve uğraş gerektirir. Ama sonuçlarının çok hoş olacağından emin olabilirsiniz.

             Şimdi de öğünlere göre neler yapabiliriz onları inceleyeyim.

Kahvaltı tabakları en basit ve en hoş süslenebilen tabaklardır;

Kahvaltı tabakları en basit ve en hoş süslenebilen tabaklardır, zira hem çeşit boldur, hem de malzemeler ufak boylardadır ve kesilebilir biçimlerdedir. Zaten yemek tabalarını bile süslerken genelde kahvaltı malzemelerinden yardım alırız. Şimdi hangi malzemeleri nasıl kullanabiliriz onlardan biraz örnek verelim.

Yüz biçimi:

             Yüz biçimi yapması basit bir biçimdir. Kahvaltılarda surat olarak genellikle ekmek kullanılır, ekmeğin üstü süslenir. Bu ikinci grup süsleme biçimidir. Ekmeğin üstüne bir şey sürülerek ya da sade ekmeğin üstüne zeytin, sosis, salam, salatalık ya da domates gibi malzemeler koyulabilir ya da direk olarak çikolata ya da reçel gibi malzemelerde sürülerek yüzün geri kalan kısımları yapılabilir. Surat olarak ekmek yerine püreler ya da omlet çeşitleri de kullanmak mümkün. Hazırlaması kolaydır ve zaman almaz.

Sosis:

             Sosisler en basit biçimlendirilebilen kahvaltı malzemeleridir. Avantajı çiğ iken istediğimiz biçimi verebilmemiz, pişirildiği ya da kızartıldığı zaman o biçimi kalıcı hal alması ve yenmedikçe bozulmamasıdır. Hayal gücünüzü zorlayarak sosislerden binlerce biçim çıkarabilirsiniz, yalnızca kahvaltılarda değil diğer yemeklerin de üstünde dekor olarak kullanabilmeniz mümkün.

Yumurta:

             Yumurtalar hem yağda, hem katı halde, hem de omlet olarak kahvaltılarda kullanılır. Tam bir protein yuvası olan yumurtaları çocuklara yedirmek biraz zahmetlidir. Ama onun içinde tabak süsleme sanatını kullanacağız ve yumurtaları çocuklarımıza farklı biçimlerde göstereceğiz.Yağda yumurtalar genellikle göz olarak, haşlanmış yumurtalar bir canlı yada tüm bir nesne olarak, omletler ise insan yada hayvan yüzlerinin suratları olarak kullanılırlar. Yumurtaların ne hale geldiğine siz bile inanamayacaksınız. 

Ekmek:

             Özellikle hazır tost ekmekleri bu hususta bizim en önemli yardımcılarımızdandır. İncedir ve basitçe kesilebilir ve biçimlendirilebilir. Bu ekmekler genellikle bir biçimin tabanı olarak kullanılır, diğer malzemeleri üstüne koyarak ya da sürerek çok basit biçimler ortaya çıkarabilir. Sınır sizin hayal gücünüzdür. İster bir hayvan, ister bir insan, dilerseniz yüz biçimi, dilerseniz bir ev ya da bir nesne olabilirler.

Sandviç:

             Sandvichlerde çabucak hazırlayabileceğimiz, basit süslenebilen bir yemek türüdür. Aslında çocukların en sevdikleri yemektir. Ellerinde çabucak yiyebilirler ve en önemlisi yemek yerken o an yaptıkları şeyden vazgeçmeyebilirler. Sandviç için birçok uzman hazır olanlarının çocuklar için çok faydalı olmadığını söylese de, evinizde hem sağlıklı hem de hoş görünüşlülerini hazırlayarak çocuklarınızı mutlu edebilirsiniz. İçine konuşan malzeme olarak ucu açık bir yemek türüdür. Ana malzeme ekmektir. Ekmeğin arasında çocuğunuzun yemesini istediniz besin konur. İçindeki besin çocuğunuzun sevmediği bir tat ise devreye süsleme sanatı girer ve o besinler en azından görünüşleri ile çocukları fetheder. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar