Çocuklarda Öğrenmeyi Kalıcılaştırmak İçin Yapılabilecekler

MERHABALAR

Çocuklar da bizde dahil olmak üzere her şeyi şıp diye öğrenmek pek kolay değildir. Tekrarlar yapmak, görmek, dokunmak, izlemek, kodlamak gerekebilir. Çocuklara da bir şey öğretirken sadece anlatmak yetmez. Anaokullarında anlatımların yanı sıra videolar sesler çıkartmalar deneyler yapılır. Bunlar farklı öğrenme zekalarına sahip çocuklar için yapılmaktadır. 
Öncelikle kendi çocuğunuzu tanımalısınız nasıl daha iyi öğrenir? Nasıl kalıcılık sağlayabilirim? Defalarca anlatmak hem sizi yorar hem de çocuğunuz derslere karşı negatif tutumlar sergilemesine zemin oluşturabilirsiniz.
Çocuğunuz görsellerle öğreniyorsa, elimizin altında rahatlıkla ulaşabileceğimiz internette konularla ilgili videolar izlettirebilirsiniz.
Matematik işlemlerinde çocuklara nesneler kullanarak anlatabilirsiniz.
Bir bitkinin büyümesini öğretmek içi evde ona özel bitki dikerek onun bakımına verebilirsiniz. Bu hem sorumluluk duygusunu hem de doğa sevgisini geliştirecektir.
Çocuklarınızın hobilerini kullanın. Bir matematik işlemini sevmiyor mu? Yapmak istemiyor mu? Oradaki sayı değerine çocuğunuzun sevdiği karakteri koyabilirsiniz. 3 örümcek adam, 2 kay kay gibi...
Resim yapmayı seviyorsa çizerek anlatın. Öyküler oluşturun.
Eğer bu iş size zor geliyorsa çocuğa defalarca anlatın, bağırın, çocuk derslerden nefret etsin. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar