Enfes Mantı

Mantı Tarifi İçin Malzemeler


-1 adet yumurta
- tuz
-3 su bardağı un
-1 bardak ılık su


İçi İçin ;

- Karabiber
- 1 adet orta boy soğan
- Tuz
- Pul biber
-250 gramdan az yağlı kıyma


Pişirmek İçin ;
-2 yemek kaşığı salça
-Tereyağı
Üzeri İçin ;
-Nane
-Sarımsaklı Yoğurt
-Pul biber
-Sumak

Mantı Tarifi Yapılışı

Büyük bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın dökün, bir tutam tuz atın ve azar azar su dökerek hamuru yoğurun. Hamurun ne çok kas katı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları birer birer, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer taraftan kıyma harcımıza kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun. Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin. Mantılar hazır olunca kaynayan suya dökerek 15-20 dk kadar pişirin. Bu arada ufak bir tavada tereyağını eriyip salçayı ile beraber kavurun. Pişmekte olan mantının suyuna ilave edin. 5 dk kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Nane ve bol sumak serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz pulbiber de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar