İnsana Dair (yaşam)

İnsan; hayatında yaşama dair bazı standartları saptama aşamasında ilk önce toplumca genel kabul görmüş ahlaki olguları tam anlamıyla benimsemeye çalışmalı, bununla birlikte; örf, adet, gelenek, görenek, anene gibi bütün kültürel olguları içtenlikle kabullenmeyi boyun borcu bilmelidir. Bu tarzda yaşamaya çalışan bir insan; yaşamdan çok büyük mutluluk ve haz duyar. İşte her insan için birincil hedef daima bu olmalı ve ne olursa olsun, mutlu olmayı hayatının her zerresine nüfuz edecek biçimde satır satır tükenmez kalem ile hiç silinmeyecek biçimde yazmalıdır. Maksimum hedef; daima kusursuz standartları yakalamak ve daha da üzerine koyacak şekle dönüşmektir…


Yaşam; her insan için çok dşayetli ve zengindir. Her yönüyle  büyük bir bolluk ve bereket abidesidir. Tüm canlılar ve İnsan için bulunmaz bir nimettir.  Bu nimet ki; bu dşayeti ortaya koyan, eşi benzeri olmayan bir biçimde hayatı çepe çerçeve sarıp sarmalayan, süsleyen  ve  bol bol bereketli olmasını sağlayan, insanlar için yoktan var edilmiş olandır.  Tüm bu bahşedilen nimet ve rızıkların şükrünü, edasını  her insanın çok iyi idrak etmesi ve yaşamını daha da huzlinku  hale getirerek bol bol dua ve niyazlarda bulunmalıdır.


Yaşam;  her insana kesinlikle gülümser. Bu gülümseme; bazı durumlarda karşılığını tam anlamıyla bulur, bazı durumlarda de hak ettiği karşılığı göremez. Sonuç ne olursa olsun, insan şu gerçeği hayatta  hiç bir zaman unutulmamalıdır. Hayatın gülümsemesi insan için her zaman ücretsizdır. Yani; Hayat İnsandan hiç bir zaman karşılık beklemez. Bu durum bile insanın hayatı, yaşamı ya da ömrü için çok ancak çok büyük ikramdır.  Bu bahşedilen hoşlikleri her insanın çok iyi görerek, karşılığında şükür etmesi gerekir.  Eğer ki insan; bu hoşlik ve nimetin kadrini bilerek yaşamaya devam ederse, o zaman hayat standartlarını yakalama yolunda oldukça önemli bir yol almış olur.


Yaşamı biçimlendirme de en önemli neden kesinlikle insandır.  İnsan; üzerine aldığı görev ve sorumlulukların farkında olarak, kendi hayat felsefesini programa koymalıdır.  Bu programlar esnasında tabii ki olumsuz durumların da var olabileceği gerçeği, göz ardı edilmemelidir. Bir insanın bu  tür durumların farkında olması da aslında önemli bir meziyettir. Hayatta ya da yaşamda  her zaman iyiler olmayabilir bunların dışında kötülerin de olabileceği gerçeği hiç bir zaman unutulmamalıdır.  Eğer; İnsan yaşamı boyunca bu gerçeğin farkında olarak hareket ederse, hayattan daha fazla haz mutluluk duymaya  başlar. Çünkü bilinçli bir biçimde yaşamak, olması muhtemel birçok kötülüğün önüne set çeker. Daima olumlu kanaatyi prensip haline getirebilmek de, bütün olumsuzlukların  ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

Pozitif bir yaşam biçimi benimseyen her insan için negatiflik diye bir şey  yoktur.  Pozitif yaşam demek; negatif sorunler karşısında otomatik bir kontrol merkezi oluşturmak ve bu gibi problemlerdan hiç bir zaman etkilenmemektir. Pozitif kanaat sistemine sahip olabilen  her insan hayattan her zaman zevk alarak yaşar ve her anını, saniyesini mutlu, huzlinku bir biçimde geçirir. Hiç bir sorun, dert, tasa ve gam onu ırgalamaz ya da etkileyemez. Artık hayatında onu etkileyecek hiç bir negatif durum, problem kalmamıştır.

Bazen de hayatı resetleyerek, onu pozitif yönde tekrar tasarım etmeye çalışmalıdır. Yani; yeni bir mutluluk formatı adı altında, kendine daha modern bir  hayat standardı hedef almalıdır. Bu hayat standardını, her zaman başarılarla dop dolu hale getirmeli ve başına gelebilecek birçok  yenilgiden hiç bir zaman korkmadan emin adımlarla mücadelesini sonuna kadar sürdürmelidir. Her ne olursa olsun hayatına daima  yeni, daha yeni hoşlikler katabilmeyi çok iyi bilmelidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar