Yemek ve Tarifler

Havuçlu Nefis Kek Tarifi İçin Malzemeler

-1 su bardağı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı sıcak su
-1 su bardağı şeker+2 yemek kaşığı daha ilave
-Yarım su bardağı süt
-Yarım su bardağı su
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 paket vanilya
-2, 5 su bardağı elenmiş un
-5. 6 adet ceviz içi
-3 adet oda ısısında yumurta
-1 paket kabartma tozu
-3 adet rendelenmiş orta boy havuç

Üzeri için;

Ben pudra şekeri kullandım siz çiolata da rendeleyebilirsiniz ikiside güzel oluyor :)

Havuçlu Nefis Kek Tarifi Yapılışı

Merhabalar.
Çok güzel bi tat olan havuçlu keki ben 24 cm lik kalıpta yaptım.
Oda sıcaklığındaki yumurtalar bir yemek kaşığı sıcak suyla 3/4 dakika çırpılır.
İçerisine şeker ilave ekleyip, tekrar 3. 4 dk çırpılır. Bütün sıvı malzemeler ve elenmiş un
Kabartma tozu vanilya tarçın ilave edilir çırpılır.
Rendelenmiş havuç ve ceviz 1 veya 2 kaşık una batırılır.
Harca katılır kaşık ile karıştırılır.
Yağlanmış 24 cm lik kalıba dökülür.
Kabarcıklar gitsin hamur güzel kabarsın diye kalıp 2-3 defa tezgaha vurulur
Önceden ısıtılmış 180 derecede 25 dk pişirilir ve kapağını 25 dk hiç açmayın.
Sonra 170 derecede pişene kadar fırına atılır.

Benim fırınımda Yaklaşık 1 saat sürdü.
Fırından çıkartınca biraz soğumaya bırakın sonra üzerine pudra şekerinizi yada çikolatanızı ekleyin.
AFİYET OLSUUNNN :)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ENFES MANTI :) 

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

-1 adet yumurta
- tuz
-3 su bardağı un
-1 bardak ılık su


İçi İçin ;

- Karabiber
1 adet orta boy soğan
- Tuz
- Pul biber
-250 gramdan az yağlı kıyma


Pişirmek İçin ;
-2 yemek kaşığı salça
-Tereyağı
Üzeri İçin ;
-Nane
-Sarımsaklı Yoğurt
-Pul biber
-Sumak

Mantı Tarifi Yapılışı

Büyük bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın dökün, bir tutam tuz atın ve azar azar su dökerek hamuru yoğurun. Hamurun ne çok kas katı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları birer birer, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer taraftan kıyma harcımıza kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun. Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin. Mantılar hazır olunca kaynayan suya dökerek 15-20 dk kadar pişirin. Bu arada ufak bir tavada tereyağını eriyip salçayı ile beraber kavurun. Pişmekte olan mantının suyuna ilave edin. 5 dk kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Nane ve bol sumak serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz pulbiber de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PROFİTEROL YAPIMI (BASİT)

SELAMLARRRRR

Profiterol tarzı tatlıları hepimiz çok severiz. Çikolata başka bir zevktir. Krema tadıyla birleşince efsane bir tatlı ortaya çıkıyor. 
Profiterol yapımını adım adım anlatacağım. 
Önce malzemeler :D

HAMURU İÇİN:
3 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı su
125 gr margarin

KREMASI İÇİN:
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker

ÜZERİ İÇİN:
1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt
(Ben üzeri için kıvamın ve tadın daha farklı olmasını seviyorum. Bunun için bu malzemeye ek olarak 1 paket çikolata ile karıştırıp sosumu hazırlıyorum. Tavsiye ederim kıvam ve tat daha hoş olur. :D )


YAPILIŞI:
Öncelikle yapılışı of çok zor falan değil:D
Ne yapıyoruz?
Suyu ve margarini bir tencereye alıp eritiyoruz. Üzerine unu eliyoruz. Sadece 5 dakikacık pişiriyoruz. Kenara alıyoruz ve soğutuyoruz. Yumurtaları tek tek kırıp güzelce karıştırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde diziyoruz. Çünkü kabaracaklar.  Eğer ben yuvarlak istemiyorum, ekler pastalar gibi uzun olsun istiyorsanız sıkma torbasıyla sıkabilirsiniz.
170 dercede 40 dakika pişiriyoruz. VEEEEEEE en önemli nokta fırın kapağını asla açmıyoruz. Çünkü hamurlar söner ve yapmak istediğimiz profiterol olmaz. :D

Pişerken kremayı hazırlıyoruz. Tencerenin altını yakmadan tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz ve ocağı yakıyoruz. Kaynayınca 2 dk daha bekleyip ocaktan alıyoruz.
Üstüne dökeceğimiz karışımı da hazırlıyoruz. Çikolata ile yapmak isterseniz çikolatayı doğrayın ve en son ocağı kapattığınız zaman içine atın karıştırıp eritin.

Fırında çıkarıp soğumasını bekliyoruz soğuyunca bıçak yardımıyla ikiye kesiyoruz ve içine kremamızdan koyuyoruz. Krema koyma işlemi bittikten sonra hazırladığımız sosu üstüne döküyoruz.
Üzerine ceviz fındık gibi sevdiğiniz tatları serpebilirsiniz.
AFİYETLERR OLSUNN.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler


MALZEMELER ;                                                    ÜZERİ İÇİN ;
                                                                                
-1 Kilo ıspanak                                                          -4 kaşık yoğurt

-Yağ                                                                           -1 yumurta sarısı

-1 Kaşık salça                                                            -4 kaşık sıvı yağ

-4 Soğan                                                                     -1 paket yufka

-Yaprak biber

-Karabiber

Ispanaklı Gül Böreği Yapılışı

İlk önce ıspanakları doğrayıp yıkayalım ve suyunu süzelim. Soğanları doğrayalım sonra  bir tavada sıvı yağ ile kavuralım, salçasını da ekleyelim, kokusu çıkınca ıspanakları ekleyelim ve biraz kavuralım ,baharatını ve tuzunu içine ekleyelim, sonra biraz bekliyelim soğusun harcımız. Yufkayı dörde ayıralım ve iç harcını her yerine dağıtalım, rulo şeklinde saralım, Hepsi bitince yağlanmış tepsiye sıra sıra dizelim, üzerine üst harcını çırpın ve sürün , 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsunnn


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Börek Tadında Krep Tarifi

Merhabalar
Krep hazırlanması kolay, pratik, maliyeti düşük, nefis mi nefis yiyecektir. Tatlı severler için bir önceki krep tarifimizde tatlı krep yapımını anlattık. Şimdi ise tuzlu severler için tarifimi yazıyorum. Bu tür tariflerde en sevdiğim şey ise damak zevkine göre ekleme ve çıkarma yapabilmemiz. Çünkü benim gibi bazı şeylerden hoşlanmıyorsanız. Ağız tadıyla yemek yemek mümkün olmuyor. Evet tarifimizi anlatıyorum.
Malzemeler
Bilindiği gibi yumurta, un, su, isteğe göre süt (ben pek kullanmam) tuz, istediğimiz baharatlar veeeeeeee ince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış soğan
1 yumurtayı kırıyoruz güzelce çırpıyoruz. Daha sonra 1 çay bardağı su ve bir çay bardağı sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. 1 su bardağı unu tuzu ve baharatları atıp karıştırıyoruz. En son ince kıyılmış maydanoz ve soğanları atıp karıştırıyoruz. Az yağlı kızgın tavaya birer kepçe dökerek pişiriyoruz.
Buna ek olarak pişirip tabağa aldığımız zaman aralarına kaşar rendesi koyabiliriz. Kaşar rendesi kullandığım zaman kaşarlar eriyene kadar fırınlıyorum. Böylece börek tadında hatta daha nefis krepler ortaya çıkıyor. Afiyet olsunnnnnnnn.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PEYNİRLİ ÜÇGEN POĞAÇA

Tarif Malzemeleri ;

-1,5 su bardağı ılk süt
-150 gr oda sıcaklığında tereyağı
-2 yumurta
-1,5 fincan sıvı yağ (bir su bardağından bir parmak eksik)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı şeker
-1 yemek kaşığı kuru maya
-6 su bardağı un
- peynir

-maydanoz


Poğaça üzeri için ;

- 1 yemek kaşığı pekmez
-2 yemek kaşığı su
-yeterince susam

Hazırlanış ;

Öncelikle yoğurma kabına ılık süt şeker ve mayayı koyup mayayı eritin. Ardından kalan diğer malzemeleri katıp azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin.

Mayalanan hamurdan 3 tane büyük beze yapın. İlk bezeyi merdane ile dikdörtgen şeklinde açın üzerine peynirli karışımdan serpip geniş tarafından sarmaya başlayın.
Yaptığınız ruloyu birazda elle açarak ruloyu uzatın ancak çok inceltmeyin.

Bıçak yardımı ile ruloyu üçgen biçiminde kesip önce sulandırılmış pekmeze sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında aşağı yukarı 25 -30 dakika pişirin.

Poğaçalar iyice soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kabın içinde muhafaza edin böylelikle tazeliğini ve yumuşaklığını korur. Yapmak isteyenlere şimdiden Allah kolaylık versin :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KREMALI MİLFÖY



Tatlı çok hafiftir, yedikce yiyilcek cinsten :) Yapılması en pratik tatlılardandır.Kremalı Milföy çocuklarında gözde tatlısıdır severek ve isteyerek yiyecekler. Dilerseniz şimdi tarife geçelim :)


 -Malzemeler-

-6 yaprak milföy hamuru   
-3 yemek kaşığı un   
-3 bardak un   
-1 paket toz krem şanti   
-6 yemek kaşığı şeker 


-Hazırlanış-

- Birinci aşama olarak elimizdeki milföy hamurlarını 4 eşit parçaya bölüyoruz ve fırında pişiriyoruz.

-Bunlar pişerken ; şeker, un ve sütü bir tencere koyup el çırpıcısı ile çırpıp muhallebi kıvamına getirene kadar pişiriyoruz.

-Pişen kremayı soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra içine toz krem şanti ekleyip mikser yarmı ile çırpıyoruz.

-Pişen milföy hamurlarımızı ortadan ikiye ayırıyoruz ve hazırladığımız kremayı içine dolduruyoruz.

-Sunum aşamasında da istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.İster çikolata sıkabilirsiniz ister pudra şekeri dökersiniz ..    Afiyet Olsun :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KURABİYE KALIBI


D Merhaba arkadaşlar :D
Evde otururken benim gibi bir anda canımız tatlı çekebilir yada misafirlere şık bir şeyler hazırlamamız gerekebilir.:D Kurabiyeler de şekil tadı kadar önemli tabi ki. Bunun için basit bir kalıp yapımı anlatacağım. Evde bulunan herhangi bir pet şişeden yada bu metal kola kutusu da olabilir bir halka kesmemiz lazım. Kestiğimiz halkayı katlıyoruz. Katladığmız taraflardan herhangi birini ters tarafa doğru katlayıp sıkıştırıyoruz. Bıraktığımız zaman kalp şeklinde kurabiye kalıbımız ortaya çıkmış oluyooooooor. Tabi ki hayal gücünüze bağlı farklı şekillerde oluşturabilirsiniz. :)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KURABİYE KALIBI 2

Merhabalar Ben Sümeyye 🙌
 Geçen yazımda plastik kola şişesinden kurabiye kalıbı yapmıştım. Bu seferde sizlere göstermek için metal kola kutusundan yaptım. Yapılışını fotoğrafladım.



Fotoğraftaki gibi bir kağıt yapıştırıp çizerseniz düz bir şekilde kesebilirsiniz.


Bu şekilde kesiyoruz.


Bu şekilde katladım.


Tek tarafın katını açtım. Tersine katladım. Bir bantla sabitledim. 
Ve kurabiye kalıbımız kullanıma hazııııııııır.👍

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pratik Meyveli Krep

Merhabalar arkadaşlar bu gün sizinle çok güzel ve bir o kadar pratik olan meyveli krep tarifimizi yazıp uygulayacağız :) Dilerseniz hemen tarife geçelim ..

Malzemeler ;

- 2 Yumurta
-2 Bardak süt
-2 Bardak un
-1 Çay kaşığı tuz
-4 Adet muz
-10 Adet çilek
-Nutella

(not: meyveleri kendi isteğinizde göre koyabilirsiniz tamamen size kalmış )

Hazırlanış ;

Süt , yumurta ve tuzumuzu bir tasa koyup iyice çırpıyoruz.
Un ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz.
Sonrasında krep tavasına akıtarak pişiriyoruz.
Pişen kreplerimizin üzerine nutella yı sürerek ortasına muzlarımızı yerleştiriyoruz.
Daha sonra rulo şeklinde sarıp,istenilen aralıkta kesiyoruz.
Son işlem olarak da çileklerimizi kesip kesilimiş olan çileklerimizi kürdan yardımıyla rulolarımıza batırıyoruz.

Bu kadar kolay ve pratik bir tarif afiyet olsun :) :)


Yorumlar

Popüler Yayınlar